2 Kasım 2015 Pazartesi

Erkek Kadınla Neden Arkadaş Olamaz?

Erkek kadınla neden arkadaş olamaz?





ABD'de yapılan bir araştırmaya göre; erkekler kadınlar ile arkadaşlık kurarken cinsel etkileşime dikkat ediyor. Kadınlar ise yaşadığı ilişkide sorun varsa erkek arkadaşlarına ilgi duymaya başlıyor. Kadınlar ise ilişkilerinde problem varsa erkek arkadaşlarına yakınlık duyuyormuş.


Uzun soluklu arkadaşlık ilişkilerinde erkeklerin karşı cinse olan cinsel çekimi etkili oluyor.Kadın ve erkek arkadaşlıkları arasındaki cinsel çekimin gücünü araştıran 88 kişilik bir anket çalışmasında, erkeklerin bekar evli fark etmeksizin kız arkadaşlarından etkilendikleri de bu anket sonucunda saptanmış.Erkekler kadın arkadaşları ile vakit geçirmekten hoşlanıyormuş.

Bu anket araştırmasına göre erkekler, kadın arkadaşlarından ilgi bekliyor ve arkadaşlıklarının romantik ilişkiye dönüşmesini kendilerine daha fazla ilgi göstermesini ve arkadaşlıklarının romantik ilişkiye dönüşmesini bekliyormuş.

Ancak ankete katılan kadınlar, erkeklerin bu isteğinden habersiz. Evli kadınlar ilişkilerinde problem varsa erkek arkadaşlarına ilgi duymaya başlıyorlar. Kadınlar evli veya ilişkisi olan erkeklerle ilgilenmiyormuş.

140 evli kişiyle yapılan bir başka anket de ise, kadın ve erkek arkadaşlık ilişkilerinde cinsel seviyenin aynı oranda olduğu belirlenmiş.

Orta yaşlı erkekler, genç erkeklere göre; kadın arkadaşlarına karşı daha az cinsel çekim hissediyor. Kadınlar içinse bu durum  yaş farkıyla değişmiyormuş.


Çıkan anket sonuçlarına göre kadınlar ve erkekler karşı cins ile arkadaşlık kurmayı sevdiği ortaya çıkmış.